Кремль підтвердив, що російське телебачення випадково показало секретні плани нової торпеди.

А згодом новина про потужні російські ядерні торпеди з'явилася у британській Guardian.

Документ зафіксували на камеру, коли НТВ та Росія-1 знімали Володимира Путіна на зустрічі з військовими у Сочі в понеділок.

Телеканали показали військового, який роздивляється креслення та специфікації системи "Статус 6", яку розробили на заводі "Рубін" у Санкт-Петербурзі.

Читайте також: У Путіна зірвалась нарада через повінь (відео)

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ядерні торпеди випускають з підводних човнів, вони створюють "зони сильного радіоактивного зараження, що робить їх непридатними для військової або економічної діяльності на довгий час", цитує документ видання.

Відео із документом показали в ефірі у вівторок, але потім телеканали видалили його. Поки що незрозуміло, як таке відео вийшло на російських телеканалах, які жорстко контролюють, пише видання.

Втім, багато людей не вірять у випадковість. На їх думку, це продуманий пропагандистський хід Кремля, аби підняти рейтинг власної армії. На думку дописувачів, сам факт існування торпед "із запасом ходу в 10 тисяч км" є неможливим.