Рівень материнської смертності у світі скоротився практично вдвічі за останні 25 років.

Про це йдеться в доповіді ООН, опублікованій в медичному журналі Lancet.

За даними вчених, у 2015 році близько 303 тисяч жінок померли внаслідок ускладнень під час вагітності або протягом шести тижнів після пологів. У 1990 році від цих же причин померли 532 тисячі жінок.

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я називають такі результати величезним прогресом, однак зазначають, що 99% материнських смертей відбуваються в країнах, що розвиваються.

Читайте також: У Штатах жінка дізналася про вагітність за годину до пологів

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Найкращі результати у зниженні материнської смертності зафіксовані у Східній Азії. При цьому на глобальному рівні лише дев'ять країн досягли показника, встановленого ООН.

Фахівці ООН попереджають, що багатьом країнам не вдасться досягти суттєвого прогресу в найближчі 15 років без значного збільшення числа акушерів та інших медпрацівників у цій сфері.