Росія масово перекидає найманців з Донбасу до Сирії, що викликає невдоволення в рядах терористів на сході України.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook російський націоналіст і терорист Олександр Жучковський.

"Робота з агітації та вербування ополченців ведеться масштабна і системна. Наскільки мені відомо, воювати до Сирії з Донбасу виїхало вже до 700 осіб, а деякі кажуть, що вже більше тисячі, причому це далеко не найгірші бійці", - пише він.

Читайте також: Данія готова бомбити терористів у Сирії

За словами Жучковського, набір добровольців йде організовано і централізовано, по лінії спецслужб. "Є люди з так званих кураторів, що відповідають за набір людей, і є агітатори, які їздять по підрозділах і спілкуються з командирами та бійцями. Щоб схилити їх до "відрядження" в Сирію, обіцяють видачу російського громадянства, пристойні зарплати - цифри варіюються, залежно від підготовки та кваліфікації, від 90 до 250 тис. - і переконують, що "тут більше робити нічого, на Донбасі війна закінчилася, зараз за інтереси Росії борються в Сирії", - пише терорист.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще