Пасивність української влади у розслідуванні злочинів на Євромайданенегативно вплине на стосунки Брюсселя та Києва.

Про це пише Deutsche Welle.

За словами депутату Європарламенту Ребекки Хармс, "скандальною" є повільність Генпрокуратури при пошуку винних у загибелі понад ста чоловік в ході протестів на Майдані Незалежності в Києві восени і взимку 2013-2014 років.

"Мова йде про гідність жертв, їхніх друзів і родичів", - зазначила вона.

Читайте також: Росія з нового року вводить продовольче ембарго проти України

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Вона також додала, що у Євросоюзі панує враження, що ідеї Майдану та боротьби із корупцією реалізуються не так послідовно, як хотіли б більшість українців та депутатів Європарламенту.

Хоча на цьому наразі, нібито, базуються нинішній уряд, парламент і президент України.

"Якщо не відбудуться давно назрілі реформи і кадрові зміни у всій судовій системі України, це ляже плямою не всю Україну, а на репутацію провідних політиків", - підкреслила голова фракції "зелених" Хармс.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року, відмова влади України від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом став першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів.

У лютому 2014 року під час зіткнень протестуючих із силовиками в центрі столиці, загинули більше сотні людей, ще сотні - були поранені, більшість із них - 20 лютого. Постраждали 2,5 тисячі чоловік.