Східна Європа з тривогою відреагувала на помічене у світлі паризьких терактів, поліпшення у відношенні деяких європейських держав до Росії. Про це повідомляє "НВ" з посиланням на Reuters.

Країни Балтії, а саме Латвія, Литва та Естонія, а також Польща займають найбільш жорстку позицію по відношенню до РФ, особливо в контексті анексії Криму та російської агресії в Донбасі.
Ці держави тривожно ставляться до потепління у відносинах між Росією і західними державами і вважають, що єдність ЄС у питанні підтримання економічних санкцій і військового тиску в українському конфлікті може піти на спад.

Тривога зростає і тому, що після терактів в Парижі, тема конфлікту в Україні відійшла на другий план у порядку денному європейських держав – наразі більш нагальним є питання об'єднання зусиль у боротьбі з Ісламським державою. Більш широка коаліція, до якої заклиють у Європі, може послабити міжнародну ізоляцію РФ.

Читайте також: Зближення між США та Росією немає: в Америки багато питань до Путіна

"Не може бути ніякого торгу про виконання умов (перемир'я)", - сказав прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас, акцентувавши на необхідності дотримання Мінської угоди.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Глава МЗС Польщі Конрад Шиманські заявив: "Вже був недовгий порив знайти будь-яку гарну відмовку, щоб відмовитися від адекватного і пропорційного відповіді на російську агресію в Україні".

"Створена Росією криза в Україні, не може зникнути з порядку денного", - сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс..

Однак, в Білому домі заявили, що санкції, проти Російської Федерації будуть збережені до повного виконання Мінських угод.