Вчорашнє підтвердження Францією, що організатор паризьких атак діяв у них буквально під носом, змусило західні розвідслужби переглянути свої методи і поставило під сумнів їхню здатність відстежувати членів "Ісламської держави".

Про це пише Financial Times.

Однією з причин браку розвідданих про підготовку складної терористичної атаки експерти називають використання зашифрованих повідомлень і "надзвичайно старанні" заходи безпеки, до яких вдалися нападники. Зокрема Абдельхамід Абауд, якого вважають організатором атак.

"Те, що Абауда знайшли у Франції, а не в Сирії, означає повний провал усіх наших європейських систем. Це величезний колективний провал", - заявив консультант із питань тероризму Жан-Шарль Брісар.

Читайте також: Французький прем'єр боїться відновлення активності терористів

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як зауважує видання, французькі спецслужби не знали про повернення Абауда до Європи, поки не дізналися від розвідслужби іншої держави, що нещодавно його помітили в Греції.

Через події в Парижі Франція вимагає від Брюсселя та Європарламенту "взяти під контроль" питання безпеки, з якими зіткнувся ЄС, а саме посилити контроль на кордоні і зняти перепони для обміну даними про авіапасажирів.