Засновник Facebook Марк Цукерберг, у якого нещодавно народилася донька, разом з дружиною Присциллой оголосили, що віддають 99% своїх акцій соцмережі вартістю $ 45 млрд на благодійні цілі.

Про це Цукерберг написав на своїй сторінці в соцмережі.

"До народження доньки ми написали їй про той світ, в якому, як ми сподіваємося, вона буде дорослішати. Це світ, де наше покоління зможе розвинути потенціал людини і просувати рівність, лікуючи хвороби, персоналізуючи навчання, займаючись екологічною енергією, об'єднуючи людей, створюючи сильні спільноти, борючись з бідністю, забезпечуючи усім рівні права і множачи розуміння між націями. Ми вважаємо своїм обов'язком внести скромну лепту у створення такого світу для всіх дітей. Ми протягом життя віддамо 99% наших акцій Facebook - зараз це близько $ 45 млрд - щоб приєднатися до всіх тих, хто намагається змінити цей світ на краще для прийдешніх поколінь", - написав він.

Читайте також: Цукерберг йде із Facebook у декрет

Дане пожертва є одним з найбільших благодійних внесків за всю історію.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Марк Цукерберг не "новачок" у благодійності, раніше він жертвував $ 500 млн, що дорівнює 18 млн акцій, які належать йому, некомерційній організації Silicon Valley Community Foundation.

Також, чета Цукерберг здійснювала не менше вражаючі благодійні жести і раніше. Так, $ 100 млн творець Facebook і його дружина направили на освітню реформу в штат Нью-Джерсі. Ці кошти пішли на розширення педагогічного штату, відкриття чотирьох нових старших шкіл і 11 початкових шкіл.