Чеський депутат Карел Шварценберґ вважає честю, що опинився у списку 89 європейських політиків, небажаних до в'їзду в Росію.Учора Росія передала до посольств європейських держав список політиків та громадських діячів, яких у Москві вважатимуть персонами нон-грата і яким заборонили в'їзд до РФ.

"Це клуб достойних людей, в якому людина почувається добре", – сказав Шварценберґ у коментарі чеському виданню IDNES.

Він припускає, що причиною включення до списку стала його відверта позиція щодо подій в Україні.

"Від самого початку я казав, що в Україні ніяка не криза, а війна. Це їх нервувало. Для влади завжди неприємно, колись хтось скаже, як у казці Андерсена, що король голий", – додав чеський політик.

Шварценберґ є головою комітету у закордонних справах парламенту Чехії і партії ТОП-09, колишнім міністром закордонних справ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Голі чехи прикували себе до російського посольства

У списку небажаних для Росії чехів також опинилися колишній єврокомісар Штефан Фюле, депутат Європейського парламенту Яромір Штєтіна і депутат чеського парламенту Марек Женішек.