Київська міська адміністрація прийняла рішення про українізацію сфери послуг, що стане своєрідною підготовкою до введення мовного закону.

"Українська письменниця Лариса Ніцой розповіла, як нововведення відобразиться на житті столиці", - повідомляє сайт Gazeta.ua.

"Жити в Україні та отримувати послуги державною мовою - нормально. Так живуть у всіх країнах світу", - сказала письменниця.

Також вона заспокоїла російськомовних киян, адже мова не йде про насильну українізацію населення.

"Проект має на меті психологічно підготувати російськомовне населення столиці до переходу на державну мову", - додала Ніцой.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Письменниця впевнена, що національні меншини висловлюватимуть незадоволення, не зважаючи на толерантність та законність проекту.

За словами Ніцой, через років п'ять у всіх закладах сфери обслуговування Києва відвідувачів зустрічатимуть фразою: "Доброго дня!". При цьому з україномовними клієнтами діалог продовжиться українською, а з іншомовними - мовою гостя.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", соцопитування показало, скільки українців вважають рідною державну мову.