Количній президент-втікач Віктор Янукович поскаржився до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) на незаконність його заочного засудження за статтею "Держзрада".

Також він вважає, що українська влада порушила його право брати участь у судових засіданнях, повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

Він уточнив, що позов вже підписано. Адвокат передав його своїм англійським колегам для подачі до ЄСПЛ.

"Однак ми бачимо, що Генеральній прокуратурі не вигідно, щоб Янукович брав участь у суді, і вони роблять все, щоб не допустити цього. Хоча екс-президент вже подав письмову заяву про забезпечення участі у відповідному процесі", - уточнив адвокат.

Сердюк запевнив, що буде присутній на підготовчому засіданні Оболонського райсуду Києва, який заплановано на 4 травня. І сказав, що це буде цікаво.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Оболонський райсуд викликав Януковича на засідання у справі про держзраду. Повістка з'явилася на сайті "Судова влада України".