Оболонський районний суд міста Києва викликав колишнього президента України Віктора Януковича на засідання 18 травня в якості обвинуваченого.

Відповідна повістка опублікована на сайті Судової влади України.

Янукович повинен з'явитися до суду 18 травня на 10-ту ранку.

Януковичу загрожує термін від 10 до 15 років в'язниці за різними епізодами. Одним з головних є звинувачення у державній зраді.

У документі також сказано, що захистові президента-втікача надали програмну можливість участі Януковича у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, 4 травня суд розпочав підготовче засідання по справі Януковича, відмовивши захисту в перенесенні попереднього засідання. Крім того, суд дозволив публічну відеотрансляцію справи Януковича.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Янукович поскаржився до Європейського суду з прав людини на незаконність його заочного засудження за статтею "Держзрада". Крім того, він заявив про порушення його права брати участь у судових засіданнях.