Ідея прирівняти фінансову звітність громадських активістів до топ-чиновників викликала нерозуміння з боку європейських партнерів.

Про це в коментарі "Німецькій хвилі" розповів виконавчий директор "Transparency International - Україна" (ТІ) Ярослав Юрчишин.

Він вважає, що у такий спосіб депутати хочуть помститися активістам, при цьому у самі представники неурядових організацій готові показати свої прибутки.

За його словами, виправити ситуацію можливо тільки за допомогою публічної дискусії, адже влада обіцяла створити спеціальну робочу групу для розгляду цих поправок. Втім, навіть через місяць офіційних консультацій з цього приводу не було.

Ситуація із звітністю для громадських організацій дала привід міжнародним партнерам тиснути на Київ. За словами депутата Бундестагу від правлячої ХДС Франца Йозефа Юнґа, пропозиція щодо зрівняння декларацій посадовців та активістів нікчемна.

Популярні новини зараз
Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

"Це серйозний регрес у боротьбі з корупцією, який змушує нас непокоїтись", - підкреслив він.

З цієї причини представники Єврокомісії почали активно ставити українській владі вимоги – якнайшвидше переглянути законодавчу норму декларування.

"Від будь-якого заходу, який ставатиме на заваді ключовій ролі, яку відіграє громадянське суспільство, слід утриматися", - зазначають представники комісії.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Україна піднялася на дві позиції в антирейтингу за показником корупції.