В 23 столітті рівень вуглекислого газу в атмосфері Землі може сягти концентрації, характерної для тріасового періоду.

Британські вчені розповіли, що станеться, якщо людство продовжить використовувати викопне паливо, пише Science Alert.

За словами геохіміка Гевіна Фостера з Університету Саутгемптона у Великобританії аналіз даних показує, що на Землі з неймовірною швидкістю зростає рівень вуглекислого газу.

Під час епохи індустріалізації концентрація СО2 в атмосфері становила всього 280 частин на мільйон, а в 2016 році цей показник досяг 400 частин на мільйон.

Якщо людство не зменшить викиди вуглекислого газу, що утворюються від спалювання викопного палива (нафта, газ, вугілля), то кліматичні показники на Землі стануть аналогічними показникам тріасу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У ті часи, на планеті було сухо і жарко, а концентрація СО2 сягала близько 2 тисяч частин на мільйон. Однак через два століття на Землі буде ще гарячіше, тому що за мільйони років Сонце стало світити яскравіше.

В давнину воно світило не так яскраво, тому чистий зігріваючий ефект був меншим.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, американські дослідники назвали дату зникнення льодовиків Гренландії.