Евакуйовані жителі міста Балаклія на Харківщині почали повертатися до своїх будинків. Це стало можливим після того, як пожежу на складі боєприпасів загасили.

Один з місцевих жителів, Євген, розповів, як відбувається ліквідація наслідків трагедії і як місто повертається до нормального життя.

За його словами, поліцейські кордони зняли в п'ятницю вдень, жителям дозволили повертатися.

До вечора, кількість силовиків у місті помітно зменшилася, в той час як удень їх було дуже багато — військові і поліцейські збирали по околицях нерозірвані міни.

Вибухи на складі припинилися. При цьому вдень вони були чутні через кожні 10-15 хвилин.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Світла і газу досі немає, сказали, дня через два будуть. Газ вимкнули з міркувань безпеки, а світло — тому що після падіння снаряда у нас горів магазин і обірвалося дуже багато проводів", - зазначив Євген.

Як додав він, зараз допомагають потерпілим в основному прості люди з сусідніх селищ. Вони привозять продукти і воду, деякі пропонують прихисток. Кілька років тому вони були в аналогічній ситуації.

Євген зізнався, що більшість жителів Балаклії вважають, що рано чи пізно варто було очікувати такого розвитку подій "враховуючи те, що зараз коїться на Донбасі".

"Вранці люди були налякані, але під вечір, настрій вже покращився. Всі намагаються допомогти один одному, звикаємо. В будинку навпроти снарядом пробило стелю, і майже у всіх навколишніх будинках вікна повилітали. В хаті все як при землетрусі посипалося", - уточнив він.

Очевидець повідомив, що згідно з офіційними даними, в результаті пожежі на складі поранено всього дві людини, але місцеві кажуть про безліч госпіталізованих і навіть про двох загиблих.

Деякі люди в соцмережах вже почали шукати винних, але багато-хто закликає всіх заспокоїтися і нікого не звинувачувати в події.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", на великому військовому складі поруч з містом Балаклія Харківської області 23 березня прогримів потужний вибух.

В результаті виникла пожежа. Снаряди почали вибухати. Місцевих жителів евакуювали.