Відсьогодні, 2 серпня, набуває чинності закон про встановлення в багатоквартирних будинках загальних лічильників.

Про це повідомляє Politeka.

Згідно із законом, протягом року, до 2 серпня 2018-го в усіх будинках для нежитлових приміщень потрібно встановити лічильники. Для цього не пізніше, ніж за 2 місяці оператор мереж повинен попередити мешканців або запропонувати встановити прилади обліку самостійно.



Усі витрати за встановлення потім оплатять споживачі, оплату між якими розділять порівну та розстрочать на 5 років.

Мешканців зобов’яжуть відповідати за ці лічильники та слідкувати за їх станом. У випадку поломки, ремонтувати чи заміняти лічильники повинен оператор мереж, а відшкодовувати усі витрати будуть споживачі тепла/води.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українців зобов’яжуть сплачувати за опалення та воду не за показами індивідуальних лічильників, а за загальнобудинковими. Із суми загальних лічильників вирахують показники власних, а різницю розділять між усіма мешканцями.