4 вересня стало відомо про те, що Міністр закордонних справ Норвегії Іне Серейде (Ine Marie Eriksen Søreide) відвідає лінію розмежування на Донбасі.

Візит відбудеться у середу, 5 вересня, повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Я розповів міністру про останні події. Завтра у неї буде можливість побачити усе на власні очі", - повідомив він на спільній з Іне Серейде прес-конференції 4 вересня у Києві.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Клімкін поінформував колегу про поточну ситуацію в Азовському морі і окупованому Криму.

"Норвегія послідовно підтримує нас на всіх майданчиках", - додав глава МЗС України.


Нагадаємо, в Берліні зустрілися глави МЗС країн нормандської четвірки: Україна, Росія, Франції та Німеччини.

Політики підняли теми розгортання миротворчої місії ООН на сході України і вперше заговорили про звільнення політв'язнів.
Про це глава українського відомства Павло Клімкін заявив під час підсумкового брифінгу.

Міністр назвав першою "доброю новиною" то, що він і його колеги знову зібралися після тривалої паузи і провели "реальну дискусію з можливістю обговорити низку питань".


Як повідомляв раніше Знай.ua, в ефірі скандально відомої програми "Вести недели", яку веде головний кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов, розповіли, як глава МЗС Сергій Лавров зустрівся з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Коли політики потиснули один одному руки, глава КНДР посміхнувся. Це видно на фото. Щоправда, тільки на фото, підготовлене умільцями "Вістей". І напевно мало хто помітив би підступ, не почни російські ЗМІ глаголити, що оригінал виглядає дещо інакше. Напевно, на КремльТВ подібної підніжки від своїх же не очікували.


Також Знай.ua писав про те, що Маргарита Симоньян, головний редактор пропагандистського російського телеканалу Russia Today, викликала на дуель Президента України Петра Порошенка.