Офіційний Київ підніме питання про проведення в акваторії Азовського моря кордону з Росією.

Про це повідомим Павло Клімкін в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, він відзначив, що українська влада робить все можливе для того щоб Азовське море було визнано звичайним територіальним морем між двома країнами.

"Ми намагаємося зараз сконцентрувати наших партнерів на те, щоб політично та юридично Азовське море було визнано звичайним територіальним морем на противагу тим маніпуляціям, спекуляції, про які йдеться", - заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За словами Клімкіна, така позиція дозволить Україні встановити морський кордон з Росією і використовувати ініціативу в судових справах.

Міністр також наголосив на необхідності посилити військову присутність української сторони на узбережжі Азовського моря.

Разом з тим варто відзначити, що російське ФСБ офіційно підтвердило, що в окупований Донецьк направляється спеціальна група для розслідування вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

Журналіст Денис Казанський вважає, що це дуже важлива обставина. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Казанцев заявив, що російські силовики вперше офіційно вторглися на територію Донбасу.

Якщо раніше вони стверджували, що "їхтамнемає", то тепер ніхто вже не ховається. Не збагну тільки, де реакція нашої влади? Служба безпеки чужої держави без згоди України приїжджає в Донецьк, і де нота протесту від української сторони? Тут по-хорошому треба Радбез ООН скликати. Маємо доказ окупації наших територій

Крім того варто відзначити, що з початку року на окупованому Донбасі було знищено близько 570 терористів незаконних збройних формувань. Більше того близько 900 отримали поранення різного ступення важкості.

Як повідомив у Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц", зазначені дані можуть відрізнятися в більшу сторону, так як командування противника регулярно приховує дані про втрати серед особового складу.

"Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційна кількість загиблих і поранених у зв'язку з низьким так званим закликом на військову службу за контрактом" і небажанням останнім часом захищати так звані межі "республіки", - написав він.

Експерт: Угоду з Росією по Азовському морю слід денонсувати

Нагадаємо, українці офіційно відмовилися від "ватних" пісень.

Як повідомляв "Знай.ua" писав, що Україна запропонувала Росії важливу угоду.

Також "Знай.ua" писав, що Україна визначилася, яких виродків віддасть Путіну.