У вівторок, 4 вересня, у Генеральній прокуратурі України заявили, що жодним чином не будуть втручатися в професійну діяльність і особисте життя журналістів та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, до телефону якої ГПУ отримала доступ за рішенням суду.

Про це повідомляє прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко в Facebook.

"Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу і місця (геолокації) вірогідною розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ в рамках кримінального провадження щодо ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч 2.ст.387 КК України", – пояснив Лисенко.

Артем Ситник

Щодо відстеження саме такого тривалого періоду, в ГПУ зазначили, що "цей період починається з моменту припинення негласних заходів щодо цивільної дружини прокурора Кулика Ірини Німець до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджуються ці обставини".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Особа, щодо якої постановлено рішення судом (Седлецька), виступає разом з іншими громадянами як можливий свідок", – повідомив Лисенко.

Також він запевнив, що документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надано доступ судом, не будуть включати змісту розмов, вмісту SMS і MMS.

"Мова також не йде про прослуховування зазначеної особи і інших абонентів. При цьому не буде здійснюватися ніякого втручання в професійну діяльність і особисте життя", – резюмує спікер ГПУ.

Щодо надання 27 серпня ц.р. Печерським райсудом тимчасового доступу слідчому ГПУ до речей та документів особи...

Posted by Андрій Лисенко on Tuesday, 4 September 2018

Як відомо, Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальну справу щодо директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіозапису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження стосовно директора НАБУ було відкрито за зверненням депутата від "Народного фронту" Олени Масоріної і цивільної дружини в минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

Сам глава НАБУ відкидає звинувачення, що під час неформального спілкування порушив законодавство.

Нагадаємо, ГПУ розповіла, як викраде Януковича.

Як повідомляв портал Знай.uа, ГПУ дозволили прослуховувати абонентів Київстар.

Також портал Знай.uа писав, що "вбивця" Бабченко отримав реальний cтрок.