Під час переговорів у Мінську росіяни продемонстрували повне ігнорування виконання своїх зобов'язань, заблокувавши процес обміну заручниками. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Представники РФ в гуманітарній підгрупі відповіли відмовою забрати громадян РФ з українських в'язниць в обмін на наших політв'язнів, заявивши, що РФ "не має відношення до конфлікту і нас там немає". Тобто, батьківщина офіційно кинула росіян в українських в'язницях. Ми будемо продовжувати апелювати і до РФ, і до світу, жодна країна не має права відмовлятися від своїх громадян ", - зазначила вона.

Москва також відмовилася надати свого експерта для створення механізму з пошуку зниклих без вісті.

"РФ відмовляється створювати підгрупи по межі, яка вже давно повинна була обговорювати передачу російсько-українського кордону під контроль України. Це принципова вимога. Інакше і далі будуть шастати російські слідчі, військові, зброя і техніка на нашій території", - написала Геращенко.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Мінські переговори не можуть змусити Росію залишити окупований Донбас і діяти у правовому форматі. До переговорів потрібно залучати нові потужні країни.

Раніше повідомлялося, що Сенцов звернувся до росіян з листом подяки. Політв'язень Олег Сенцов звернувся з листом до російських правозахисників Миколи і Тетяни Щур, в якому дякує за допомогу йому та іншим політв'язням. Лист, який Сенцов написав 29 серпня, Щуры отримали 4 вересня.

Як відомо, Олега Сенцова затримали ще в травні 2014 року, а 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців. Він голодує вже 116 днів. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту. Сенцова утримують в російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії.

Нагадаємо, що окупанти кинули українця Балуха в "клітку смерті".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Супрун закликала Путіна відкрити двері російських в'язниць.

Також "Знай.uа" писав, що Сенцов відмовився від Божої допомоги.