Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) виступила з підтримкою пропозиції президента України Петра Порошенка про непродовження дії договору про дружні відносини з РФ. Така інформація стала відома з офіційного повідомлення прес-служби РНБО.


Після старту засідання РНБО Порошенко зазначив, що рішення про непродовження дії договору про дружбу з Російською Федерацією не викликане емоціями, воно детально вивірено і прораховано.


"Ми реалізуємо нашу стратегію, якою рухаємося з 2014 року, реалізуємо направлення на євроатлантичному шляху. Ніхто наше напрямок не зупинить...За результатами РНБО буде доручення МЗС у найкоротший термін надіслати РФ відповідну ноту", - повідомив глава держави.


Крім цього, він уточнив, що в ході візиту до Нью-Йорк (США) на Генеральну асамблею ООН, він доніс до відома ООН і міжнародних організацій про рішення України припинити дію угоди про дружбу з РФ.


"РНБО України підтримала пропозицію президента України про непродовження дії договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років", - сказано в повідомленні прес-служби РНБО.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще


Раніше, директор компанії "Слободчук і партнери: політика, PR, вибори" Сергій Слободчук, надаючи експертну оцінку ймовірності розриву договору України з Росією повідомляв, що це вкрай невигідний крок. Таким чином, ймовірність дуже мала. Експерт уточнював, що після розриву угоди можуть виявитися під питанням кордони України. До того ж, спеціаліст натякнув, що дане рішення невигідно перед виборами. Так, розрив буде тільки плюсом для опозиції.


Нагадаємо, «Знай.ua» раніше писав про результати аналізу журналістами історії кредитування «Сбербанком Росії» підприємств України.


«Знай.ua» повідомляв про нову обіцянку Петра Порошенка для жителів Донбасу на честь дня міста Донецька. Глава держави дав слово, що майбутнє цього регіону скоро зміниться.