Крим приєднався до Росії законно внаслідок волевиявлення народу і вираження права на самовизначення, заявила представник американської делегації громадських діячів Сільвія Демарест, яка відвідала окупований півострів у ході триденного візиту. Вона пообіцяла, що після повернення на батьківщину розповість співвітчизникам про "реальну ситуацію в Криму".

"Саме про це я буду говорити по приїзду до Америки. Я розповім про це всім в Америці. Це було волевиявленням народу Криму, і я не думаю, що ця ситуація коли-небудь зміниться, і Крим коли-небудь стане українським" повідомила Демарест агентству РИА Новости.

Вона підкреслила, що її юридична освіта дозволила їй оцінити ситуацію на півострові з точки зору закону.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Діяч також зазначила, що дії київської влади по відношенню до Криму були порушенням прав людини.

"Факти порушення прав людини в Криму були. Ми про них в курсі. Вони (київська влада) перестали давати воду, вони відключили електрику. Хіба це не факти порушення прав людини?" - сказала Демарест.

Делегація громадських діячів зі США прибула в Крим 5 вересня з метою побачити реальну обстановку на півострові і розповісти про свої знахідки американцям. В рамках поїздки громадські із США вже відвідали дитячий будинок "Надія" в Сімферополі та зустрілися з представниками Державної ради Криму. Під час триденного візиту вони також побувають у Ялті та Севастополі. Завершиться візит 9 вересня.

Також раніше повідомлялося, що перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до Служби безпеки України (СБУ) з проханням розібратися з візитом депутата Верховної Ради від "Опозиційного блоку" Євгена Балицького в окупований Росією Крим.

Нагадаємо, збройні окупанти відкрили сафарі на туристів у Криму.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", українські прикордонники тимчасово закрили контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", які знаходяться між материковою україною і Кримом.

Також раніше портал "Знай.uа" писав про те, бойовики влаштували масштабну аварію на Донбасі.