Українці були шоковані звісткою про те, що заступник генерального прокурора Юрій Столярчук отримав наприкінці серпня безпрецедентну зарплату в 425 340 гривень.

Про це стало відомо з повідомлення Bihus.info, з посиланням на відповідь ГПУ на свій інформаційний запит.

Крім того, журналісти вказують, що це в 3,5 рази більше, ніж в попередні місяці.

Оклад заступника Луценка - 32 тисячі гривень, решта в заробітній платі в ГПУ - це надбавки, доплати, матеріальна допомога та премії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто згадати про те, що в минулому році Столярчук отримав догану від дисциплінарної комісії прокурорів через закриття епізоду про земельне рейдерство у справі екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

Журналісти в свою чергу додали: "Це повинно було позбавити заступника Генпрокурора премій, принаймні, на місяць. Однак, Юрій Луценко проігнорував рішення КДКП і не підписав наказ про застосування покарання щодо Столярчука. Навпаки, відразу після накладення стягнення комісією Столярчука преміювали - в розмірі 140% посадового окладу ".

До слова, чотирьох депутатів виключили з політичної партії "Самопоміч" за "нанесення значного збитку репутації політичної сили". До "почесного" списку увійшли депутат столичної міськради Сергій Гусовкий, очолював фракцію партії, Олексій Руденко, Сергій Харчук та Вадим Васильчук.

"Ці депутати ухвалювали рішення Київської міської ради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок в місті Києві, які попередньо були незаконно їм захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає понад 1,4 га", - повідомляє прес-служби партії.

Представники "Самопомочи" додали, що депутат Марченко користувався мандатом для "реалізації ймовірно корупційних схем з земельними ділянками в Києві" всупереч неодноразовим зауваженням з боку політради партії та громадськості. У керівництві також зазначили, що вся документація, яка відноситься до ймовірних корупційних схем Марченка, буде передана на органи правопорядку, зокрема в НАБУ і НАПК.

"Якщо людина використовує свій статус і посаду для того, щоб здобувати персональну вигоду – отримувати комунальну землю для себе і своєї родини, якщо людина через схеми отримує 14 ділянок у власне користування, – все це свідчить про недоброчесність і недобросовісність цієї людини. Якщо депутати фракції це покривають, то це підтверджує і їхню недоброчесність також.

Для "Самопомочі" доброчесність була, є і залишається основою цінністю нашої політичної сили. Тому не було, не має і не буде у нас місця для людей, які беруть участь або покривають корупцію", – наголосила голова Київської міської партійної організації "Об’єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд.

Нагадаємо, питання підвищення ціни на газ, а також виплати зарплати шахтарям залишаються одними з актуальних проблем для українців.

Як повідомляв Znaj.ua, про те, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним стала "однією з кращих у його житті", розповів президент США Дональд Трамп.

Також Znaj.ua писав про те, що поки в Україні думають, чи запроваджувати нарешті виборчу реформу, до влади рветься син колишнього президента-втікача Віктора Януковича, підозрюваного у державній зраді.