Облгази зіткнулися з проблемою нестачі кадрів, а космічні тарифи «Нафтогазу» тільки погіршують ситуацію в галузі. Опалювальний сезон вже практично опинився на межі зриву, а все через недофінансування газорозподільних підприємств.


Свою думку з цього приводу висловив народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов. Нардеп упевнений, що «Нафтогазу» не вигідно ділитися з розподільниками своїм доходом, що і доводить ситуацію в галузі до критичної.
Відзначимо, що на відрахування в бюджет, постачальникам, трансгазу, облгазам дістається тільки дві гривні з семи за кубометр блакитного палива. Все інше – монопольний прибуток «Нафтогазу».

«Нафтогаз України» сьогодні робить банкрутами спеціально Газвидобування і таким чином хочуть за безцінь купити це підприємство, як це робилося все 20 років. Сьогодні не розподіляється прибуток саме на працівників і не розвивається газвидобування, тільки з однієї причини – тому що глава «Нафтогазу» Коболєв вирішив довести до банкрутства газовидобуток і забрати у народу це підприємство в олігархічні руки», – розповів про проблеми Сергій Шахов. Політик додав, що вже почав вживати заходів з цього питання.

«Ми не дозволимо їм цього зробити, я подав відповідний проект постанови до Верховної Ради, для того, щоб заборонити руйнування цього підприємства», – переконаний Сергій Шахов. Варто відзначити, що ситуація в галузі дійсно плачевна. Брак кадрів у компаніях газорозподільних мереж сьогодні становить майже 25 відсотків. Людей не влаштовує зарплата.


При цьому, проблема в галузі штучно створена «Нафтогазом», який займає монополістичне становище в галузі. Мало того, що на газ встановлюють космічні ціни, так ще і весь дохід залишається в руках монополіста.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще


Дивіться: Шахов про необхідність розпуску чинного Кабміну


Нагадаємо, під стінами ВР відбувся мітинг за виборчу реформу.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, хто з журналістів опинився під тиском ГПУ.
Також Знай.ua писав, Путін кинув росіян в українських тюрмах.