Вранці у четвер, 6 вересня, під стінами Верховної Ради розпочався масштабний мітинг. Люди почали збиратися біля будівлі парламенту до 9:30 ранку. Вони вийшли на вулицю в рамках Всеукраїнської акції за виборчу реформу. Обурені українці вимагають прийняти Виборчий кодекс, який передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками. Про це повідомляє Politeka.

Активісти вважають, що виборче законодавство країни потребує реформи. Розпочати пропонують з нового Виборчого кодексу, за який депутати проголосували ще восени минулого року, проте досі його проект так і не ухвалили: проти нього виступають провладні партії.

До акції долучилися відомі політики і активісти, а також представники різних політичних сил. Серед них виявилися «Громадянська позиція», «Самопоміч», «Рух Нових Сил», «Національний корпус», «Європейська партія України», ДемАльянс, громадський рух «Чесно», АвтоМайдан та інші.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В мережі починають з'являтися перші фото з мітингу. Зокрема, «Національний Корпус» поділився у Facebook знімками, на яких можна побачити, що до Ради напередодні акції стягнули величезну кількість правоохоронців. Поліцейських звозили автобусами, щоб ті охороняли всі підходи до урядової будівлі.

Раніше повідомлялося, що РНБО "забула" внести російські компанії в санкційний список. У списку санкцій РНБО щодо російських компаній і бізнесменів існують сильні відмінності від аналогічного списку Міністерства фінансів США. Про це повідомила народний депутат Світлана Заліщук. Нардеп зазначає, що в квітні Міністерство фінансів США ввело в дію нові антиросійські санкції проти низки російських компаній, які пов'язані з Кремлем.

Нагадаємо, екологічна катастрофа в Криму загрожує всій Європі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Путін кинув росіян в українських тюрмах, тому що "їх там немає".

Також "Знай.uа" повідомляв, що у Києві розбився вертоліт, є постраждалі.