Керівник Північної Кореї Кім Чен Ин зазначив, що готовий приїхати в Росію. Цю заяву було зроблено під час його зустрічі зі спікером Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко.


Як стало відомо, Матвієнко, до речі, передала Кім Чен Ину звернення від президента Росії Володимира Путіна. У свою чергу, севернокорейский лідер у відповідь погодився прилетіти до Росії.

«Я виконала доручення Володимира Путіна, передала його слова. У відповідь він сказав, що підтверджує готовність і його бажання завдати офіційний візит в Росію, так як Володимир Володимирович зробив офіційне запрошення», зазначила речник.

Також вона повідомила, що Кім Чен Ин не збирається чекати занадто довго і відразу ж після зустрічі дипломатичні канали почнуть узгодження часу та місця зустрічі.

«Він сказав, що йому дуже важливо зустрітися з президентом Росії: «Ми повинні в двосторонньому плані обговорити стратегію і перспективу нашої співпраці, і, зрозуміло, мені необхідно з ним обговорити цілий ряд важливих, серйозних моментів міжнародного порядку». Він уточнив, що Росія відіграє досить серйозну роль у політико-дипломатичному врегулювання ядерної проблеми Корейського півострова, що наші підходи, а також їх підходи збігаються» передала суть зустрічі Матвієнко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще


Слід нагадати, що на початку серпня лідер РФ Володимир Путін написав Кім Чен Ину в честь річниці визволення Північної Кореї лист. У тексті цього листа він, до речі, зазначив, що хотів би зустрітися з севернокорейским головою, як можна швидше.


Раніше Знай.UA повідомляв про те, що Кім Чен Ин пропадав безвісти не так давно, чим не на жарт налякав жителів своєї країни.


Також Знай.UA писав про те, як 160 корейських сімей об'єдналися після роз'єднання Північної і Південної Кореї. Щорічна зустріч розлучених родичів сталася на кордоні двох держав. Як стало відомо, велика частина людей, присутніх на зустрічі, - пенсіонери.