Вищий керівник КНДР Кім Чен Ин не з'являвся на публіці протягом 15 днів.

Про це повідомляє південнокорейська газета The Chosun Ilbo.

"Державні ЗМІ КНДР нічого не публікують про діяльність Кіма з 20 серпня, коли він був присутній на похоронах колишнього міністра народних збройних сил КНДР Кім Йон Чхона", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, влітку північнокорейські ЗМІ активно висвітлювали поїздки лідера КНДР на різні фабрики і підприємства. Однак з 21 серпня нових повідомлень про діяльність Кім Чен Ина не публікується.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Агентство підкреслює, що відсутність глави держави привертає увагу ще й тому, що в суботу, 8 вересня, КНДР буде святкувати 70-річчя з дня заснування. Експерти припускають, що Кім, ймовірно, міг сконцентруватися на вирішенні питань у зовнішній політиці.

Раніше повідомлялося, що профільний комітет ООН, який стежить за виконанням санкцій, запроваджених резолюціями Ради Безпеки проти Північної Кореї, отримав доповідь про те, що уряд КНДР не завершив заборонені ракетну і ядерну програми. Про це повідомило в п'ятницю американське інформагентство Reuters з посиланням на конфіденційний звіт ООН, який отримав в своє розпорядження.

"Північна Корея не припинила своїх ядерних і ракетних програм, в порушення санкцій Організації Об'єднаних Націй", - наголошується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що доповідь, яка свідчить про це, охоплює шість місяців моніторингу незалежними експертами ООН. Документ був представлений в п'ятницю ввечері Комітету з питань санкцій проти Північної Кореї. При цьому, місія КНДР при ООН не відповіла на інформаційний запит щодо ситуації.

Нагадаємо, влада Північної Кореї (КНДР) відхилили всі пропозиції Сполучених Штатів Америки (США) з ядерного роззброєння Корейського півострова.

Як повідомляв портал "Знай.ua" володіння Кім Чен Ина вперше показали всьому світу.

Також "Знай.ua" писав, Кім Чен Ин помчав в Пекін після зустрічі з Трампом.