Згідно з офіційними даними, за минулу добу, 8 вересня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася напруженою, однак була цілком під контролем.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об'єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Луганське, Світлодарське, Майорськ, Південне, Верхньоторецьке, Красногорівка, Мар'їнка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединський.

ЗСУ

Як повідомляє прес-центр ООС, російські окупанти 25 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому озброєння, заборонене мінськими домовленостями, ворог не застосовував.
Крім того, противник вів прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

ЗСУ

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляється в документі:

В результаті обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Також вчора, близько 18:00 в результаті дорожньо-транспортної пригоди загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил. За даними розвідки, протягом доби двоє окупантів знищені і ще п'ятеро поранені

ЗСУ

До слова, 4 вересня на Донбасі був ліквідований бойовик Євген Орленко з позивним "Домовичок". У серпні бандиту виповнилося 24 роки. За наявною інформацією, інцидент стався в населеному пункті Брянка, яка знаходиться під контролем бойовиком так званої "ЛНР".

Відповідну інформацію і його фото оприлюднив користувач з ніком Ukr_Che у своєму Twitter.

терорист

Як зазначає користувач, народився Орленко 5 серпня 1994 року.

Євген Орленко

"Пройшов Слов'янськ, Іловайськ, Донецький аеропорт. "Зашкварен" 4 вересня 2018 року", – додав він.

Як повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц, терорист Євген Орленко з позивним "Домовик", перебравши з алкоголем, вирішив перевірити надійність бронежилетів, які були зроблені на окупованому Донбасі.

Скрін

"4 вересня відбувся черговий дембель в бригаду 200. Помер бойовик Євген Орленко, який народився у Слов'янську. "Домовик" випив братушанями глід і вирішив перевірити надійність бронежилета, випущеного в "Дырляндии", заявив офіцер ЗСУ.

"5 куль, випущені з пістолета марки J10917 RIZ, увійшли в груди Орленко, дві виявилися смертельними. Бойовики, беріть приклад з Орленко", — іронічно підсумував Штірліц.

Скрін

Варто відзначити, що місцеві колабораціоністи не згодні з "офіційної" версією смерті. Деякі впевнені, що "Домового"розстріляли свої ж.

Євген Орленко

Нагадаємо, після реалізації рішення Ради національної безпеки і оборони грошове забезпечення військовослужбовців у зоні бойових дій істотно збільшиться. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у Вінниці, повідомляє УНН.

Як повідомляв Znaj.ua, щорічно, у всіх містах України проводитиметься набір молодих людей на строкову військову службу. В рамках цього, в армію забирають тисячі українських хлопців. Осінній призов стартує в жовтні 2018 року.

Також Znaj.ua писав про те, що в акваторії Чорного моря запросив допомогу малий буксир "Шквал", екіпаж якого покинув судно і дрейфує на плоту в сторону Криму.