Кремлівський куратор окупованого Донбасу, радник російського президента Владислав Сурков провів секретну нараду з ватажками "ДНР / ЛНР" про подальшу долю псевдореспублік.

Стало відомо, що в понеділок, 10 вересня, у російському Ростові-на-Дону відбулася таємна нарада, на якій обговорювали, що відбуватиметься у найближчі місяці на окупованій території Донбасу і яку політику краще там проводити.

Про це повідомив російський пропагандист Сергій Білоус у своєму Telegram-каналі. За його словами, російські куратори викликали на нараду делегацію з псевдореспублік, в яку входили так звані "міністри", "депутати" та інші "чиновники".

З російської сторони на нараді були присутні: "сірий кардинал" псевдореспублік "ДНР / ЛНР" Владислав Сурков, заступник міністра економрозвитку РФ і голова міжвідомчої комісії з питань "ЛДНР" і Криму Сергій Назаров, офіцери силових відомств, представники губернатора Ростовської області Василя Голубєва, політтехнолог Олексій Чеснаков зі своєю командою пропагандистів.

Сурков і Путін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


На нараді нібито обговорювали різні питання, в тому числі й "кримінальні аспекти діяльності в "ДНР" А. Тимофєєва і його колишнього заступника А. Михайлова". Йшла мова про можливість конфіскації незаконно здобутого ним майна і навіть кримінального переслідування.

Російський пропагандист зазначає, що незважаючи на те, що Кремль робить ставку на нового ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна, контроль над ситуацією втрачати або послаблювати Росія не збирається.

"Пушиліну належить заробити авторитет і стати "господарником", який піклується про добробут народу - збільшення зарплат, припиненні крадіжок і кумівства, і так далі", - зазначає пропагандист.

"В АП вважають за необхідне плавно позбавлятися від мілітаристського іміджу, щоб республіки більше були схожі на сусідні російські регіони". - зазначив Білоус.

При цьому, Кремль нібито планує збільшити фінансування псевдореспублік, але за цільовим використанням коштів будуть уважно стежитимуть ревізори з російських силових відомств.

За підсумками наради нібито запланували скорочення штатів "міністерств республіки" і посилення контролю за ними з боку Росії. Обговорювалися навіть питання залучення додаткової охорони з російських фахівців.

Нинішньому "керівництву" "ДНР" російські куратори поставили мету - показати заслуги нової команди. Люди повинні бачити, що "республіка" входить в мирне русло, зростає достаток населення і розширюється участь представників та інституцій Російської Федерації. Крім того, плануються показові арешти за "віджимання" бізнесу та інші "економічні злочини".

На інформацію Білоуса негативно відреагували в сепаратистських соцмережах, зазначивши, що "такої зустрічі не було, це фейк".

У свою чергу російський пропагандист у відповідь написав, що інформація перевірена, оскільки він її отримав від трьох незалежних джерел.

Нагадаємо, новий "ватажок терористів "ДНР" Пушилін ліквідував "царя" і його елітний підрозділ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережі роблять ставки на те, як буде усунутий Кремлем Денис Пушилін.

Також "Знай.ua" писав, що поплічники ліквідованого ватажка терористів Захарченка тікають до Росії.