Міністр закордонних справ Павло Клімкін у коментарі журналістам заявив, що Україна ніколи не підпише договір на поставку води, в якому окупований Крим буде названий "російським", повідомляє Укрінформ.

"Зараз Росія намагається використати ситуацію в Армянську для розкручування, у тому числі на міжнародних майданчиках, питання не постачання води на окуповану територію, чого ми за визначенням ніколи не будемо робити. Але розкручувати цю проблему не з точки зору міжнародного права, а начебто загортаючи це в гуманітарну обгортку", – сказав Клімкін.

Міністр також заявив, що відомство закордонних справ підготувало проект звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї з-за ситуації на кримському "Титані". На даний момент спільно з міністерством охорони здоров'я і Міністерством екології проводиться збір інформації для підкріплення цього звернення фактами і результатів експертиз щодо стану хімічного забруднення в окупованому Криму. Павло Клімкін розповів, що Україна не буде робити нічого, що дасть Кремлю привід використовувати цю трагедію в контексті маніпуляцій з водою.

"Ми прекрасно знаємо про всі фейкові плани Росії начебто побудувати це водопостачання. Ми цього зробити ніколи не дозволимо. На окуповану територію вода за контрактом, де написано "Крим, Росія", ніколи постачатися не буде", – підкреслив міністр.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Відзначимо, що напередодні українське слідство висунуло три версії забруднення повітря хімікатами в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, серед версій фігурує "умисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

Як відомо, на півночі Криму стався викид невідомої хімічної речовини в атмосферу. Через це утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листках дерев.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна поверне воду в окупований Крим, але при одній умові.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що жителі Армянську, де сталася хімічна катастрофа, в соцмережах публікують фотографії міста.

Також портал "Знай.uа" писав, що завод "Кримський Титан", на якому стався викид хімікатів в Армянську, далі продовжує працювати.