Наскільки успішною стала оновлена пенсійна система, яку оптимізували майже рік тому, оцінили представники Місії Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики. Відзначається, що хід реформи відповідає заявленим темпами і вимогам. Місію МВФ більш за все цікавило, наскільки реалії відповідають заявленим раніше прогнозам, які робили автори реформи.

"Коли тільки було ухвалено закон про пенсійне забезпечення, у нас були деякі побоювання щодо достатності стимулів для людей, які б спонукали їх і довше працювати, але зараз ми бачимо, що ви вийшли на правильний шлях", - заявив керівник місії МВФ ван Роден на зустрічі з міністром соцполітики Андрієм Ревою.

Після велися переговори про зміну системи нарахування субсидій. Рева зазначив, що стара система залишалася актуальною впродовж 23 років, нова ж нарешті відповідає вимогам сучасних реалій.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Володимир Гройсман попросив не звинувачувати його у подорожчанні газу для населення

Скандальний глава українського уряду Володимир Гройсман попросив не звинувачувати його в тому, що вартість газу для населення невблаганно зростає: прем'єр-міністр заявляє, що це вимушена міра.

Нагадаємо, обіцяні бебі-бокси від Гройсмана виявилися пшиком. Травнева обіцянка прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про видачу подарункових бебі-боксів для новонароджених з 1 вересня повинна була б діяти на практиці.

Як повідомляв "Знай.uа", найближчим часом в Україні зміняться правила надання пенсійного забезпечення для громадян. Ця інформація стала відома з закону "Про підвищення пенсій". Тепер, починаючи з 1 січня 2019 року, не всі українці зможуть вийти на пенсію у віці 60 років.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що "Нова українська школа" - термін, який красиво звучить у звітності МОН, та, на жаль, так не тішить батьків. Все тому, що змінилося з минулого року мало, а подекуди і взагалі стало ще гірше. До постійних поборів додалися порожні класи, відсутність елементарних речей змушує віддавати останнє, аби дитині було добре.