Партія "Оппоблок" зажадала відставки Клімкіна після його заяви про те, що Україна ніколи не буде підписувати контракт на поставку води в окупований Крим, де буде зазначатися приналежність півострова РФ.

"Оппоблоке" заявили, що міністр закордонних справ Павло Клімкін має понести відповідальність за свої слова про постачання води в Крим. Партія зажадала його відставки, а також негайно повернути воду на окупований півострів. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті партії. В "Опозиційному блоці вважають, що державний чиновник, "відкрито закликає порушити норми міжнародного права, і зобов'язує обмежити кримчан у доступі до води, повинен бути відправлений у відставку і засуджений за геноцид".


Також у партії звинуватили владу в тому, що, обмежуючи доступ до прісній воді, вони створюють ризики для життя і здоров'я кримчан і посилюють загрози екологічної безпеки для всього півдня України. У партії вимагають припинити блокування подачі прісної води в АР Крим.
"В умовах, що склалися, ми вимагаємо від чинної влади припинити блокування подачі прісної води в АР Крим. Вважаємо, що така політика є геноцидом, порушує права кримчан і одночасно суперечить завданням забезпечення національної безпеки України", - заявили в "Оппоблоке".

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін в коментарі журналістам заявив, що Україна ніколи не підпише договір на поставку води, в якому окупований Крим буде названий "російським".
"Зараз Росія намагається використати ситуацію в Армянську для розкручування, у тому числі на міжнародних майданчиках, питання не постачання води на окуповану територію, чого ми за визначенням ніколи не будемо робити. Але розкручувати цю проблему не з точки зору міжнародного права, а начебто загортаючи це в гуманітарну обгортку", – сказав Клімкін.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Напомним раніше стало відомо, що Україна поверне воду в окупований Крим, але при одній умові.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", що на небезпеку "Титану" усі наплювали, робота кипить.


Також "Знай.uа" писав, що крим другий день перевертає вверх дном потужний землетрус.