Солом'янський районний суд Києва ухвалив попереднє рішення у справі міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого
підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.


Суд над Омеляном

Суд над Омеляном
Суд над Омеляном


Суддя Ганна Сергієнко зазначила, його очільника відомства відпустять на поруки, таке бажання виявили міністр молоді і спорту Ігор Жданов та нардеп від "Народного фронту" Федір Бендюженко.


Втім, Омеляна зобов'язали здати закордонні паспорти, при чому рішення оскарженню не підлягає. Обвинувачення просило призначити міністру 5 мільйонів застави, наказати йому здати закордонні паспорти та заборонити спілкуватись із певними свідками.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Суд над Омеляном
Суд над Омеляном


Представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка наполягав, що така сума не є непосильною для міністра, адже на двох з дружиною вони задекларували значно більші кошти.

Суд над Омеляном
Суд над Омеляном


Прокурор аргументував це численними ризиками, які можуть виникнути у ході слідства – приміром, тиск на свідків, або втеча за кордон: у дітей Омеляна – громадянство інших держав.

Суд над Омеляном
Суд над Омеляном

Водночас, захист міністра просив суд взагалі не обирати йому запобіжний захід. Адвокат долучив до матеріалів, зокрема, характеристику від прем’єра Володимира Гройсмана, рішення Нацагентства з питань запобігання корупції, яке не виявило порушень в декларації Омеляна.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян


Він також зауважив, що прокурор не надав доказів існування ризиків, та запевнив, що Омелян зацікавлений у завершенні справи, адже це є питанням репутації для нього.


Сам міністр, виступаючи в суді, сказав, що вважає справу політично вмотивованою та сподівається на об’єктивне рішення суду.

"Сьогоднішнім обвинуваченням я отримав індульгенцію, що я не скоїв жодного правопорушення, перебуваючи на посаді… Якби була бодай тінь підозри, то, я думаю, справа була б набагато гучнішою й цікавішою", – заявив Омелян.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян


Як відомо,13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації. Санкція статті (ч.3 ст.368-2 "Незаконне збагачення") передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


Дивіться: суд над Омеляном


Нагадаємо, у Києві обирали запобіжний захід для міністра інфраструктури Володимира Омеляна.
Як повідомляв Знай.ua, НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Антона Геращенка.
Також Знай.ua писав, оприлюднено несподівані факти з біографії міністра Омеляна.