Ідея насадження проросійської влади в Україні для Кремля більше не актуальна.

Про це під час засідання Євроатлантичного форуму в Києві заявив глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін. Глава відомства зазначив, що варто прислухатися до внутрішньоросійських дискусій, аби зрозуміти кінцеву мету, яку Москва поставила собі.

"Російською метою не є створення в Україні більш проросійської реальності. Якщо в Росії залишилися розумні люди - а вони там є, то вони залишили надію на це і зараз чітко дотримуються ідеї фрагментації України", - вважає міністр.

Клімкін наголосив, що Росія вже навіть не намагається приховати свої плани про дроблення України.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Якщо послухати їхні експертні дискусії, то це зараз ключова їхня ідея. І тому немає сенсу робити табличку, хто з наших кандидатів більш проросійський", - зазначив глава відомства.

Міністр додав також, що зберегти Україну цілісною - для Євросоюзу дуже важливо.

"Чим швидше трансатлантичний світ усвідомить, що Україна грає екзистенційне значення для самого трансатлантичного світу - тим краще не тільки для України, але і для самого трансатлантичного світу", - заявив він.

Клімкін послав жорсткий меседж по Криму

Міністр закордонних справ Павло Клімкін в коментарі журналістам заявив, що Україна ніколи не підпише угоду на поставку води, в якому окупований Крим буде названо "російським".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна поверне воду в окупований Крим, але за однієї умови.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що жителі Армянську, де сталася хімічна катастрофа, в соцмережах публікують фотографії міста.

Також портал "Знай.uа" писав, що завод "Кримський Титан", на якому стався викид хімікатів в Армянську, далі продовжує працювати.