Російський президент Володимир Путін виконав прохання Рамзана Кадирова і передав у власність Чеченській Республіці 100% акцій ВАТ «Чеченнефтехимпром» (ЧНХП). Відомо, що Кадиров попросив про це у Путіна ще три роки тому – 2015-го. Про це повідомляють російські засоби масової інформації.

В документі зазначається, що раніше дане підприємство знаходилося у федеральній власності. Тепер його передали в повне розпорядження регіону у "цілях розвитку промислового виробництва в Чеченській Республіці та підвищення ефективності використання майна ЧНХП".

«Чеченнефтехимпром» на правах оренди використовувала нафтова компанія «Роснефть» Ігоря Сєчіна. Як писали ЗМІ, у власності у підприємства перебували 1000 нафтових свердловин, серед яких близько 270 — діючі, чотири діючі нафтобази, вісім нафтопарків, більше 500 км нафто- і газопроводів.

У 2015 році Кадиров просив Путіна передати республіці підприємство, оскільки його «значний потенціал» (земельні ресурси і інфраструктура), не пов'язані з нафтопереробкою, не використовується. За його словами, передача ЧНХП Чечні не завдавала шкоди інтересам «Роснефти».

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Путін і Кадиров

Остання пізніше пропонувала владі республіки викупити контрольний пакет акцій «Грознефтегаза» (дочірньої компанії «Роснефти» — ред.) за 12,5 мільярда рублів. Проте угода так і не відбулася, оскільки «Роснефть» продовжила роботу в республіці і не стала продавати свої активи.

Раніше повідомлялося, що Путін і Кадиров посперечалися, в кого кращий. Президент Росії Володимир Путін показав автомобіль проекту "Кортеж" наслідному принцу Абу-Дабі Мухаммеду Аль Нахайяна, з яким до цього провів офіційну зустріч у Кремлі. Як видно на відео, опублікованому телеграм-каналом "Пул N3", на зустрічі також був присутній глава Чечні Рамзан Кадиров.

Рамзан Кадиров

Нагадаємо, Кадиров записав боксерське відеозвернення після скандалу з Тіматі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Кадиров назвав винного у смерті Маккейна.

Також портал "Знай.uа" писав, що Кадирова пропонують "кинути" під санкції в Москві.