Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового до Будапешту, якщо буде доведено справжність відео, яке демонструє , як в консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів українську владу.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на появу в мережі скандального відеозапису з роздачою угорських паспортів на Закарпатті, заявивши, що у відповідь може видворити угорського консула. Про це глава української дипломатії повідомив у мікроблозі Twitter.

Клімкін зазначив, що МЗС відомо про постійні випадках прихованої видачі паспортів. Міністр закордонних справ України планує обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто.

Дипломат додав, що МЗС зараз перевіряє справжність відео роздачі паспортів в угорському консульстві в Берегово. Міністр не виключив, що після перевірки відеозапису угорського консула можуть вислати з України.

"Крім усього іншого, якщо відео про видачу українцям в Берегово угорських паспортів не фейк, думаю, йому (консулу – ред.) доведеться відправитися видавати угорські паспорти в Будапешт. І ніяк не українським громадянам. Там зручніше", - додав Клімкін.

Також глава української дипломатії розмістив у Facebook відеозвернення, в якому заявив, що Україна неодноразово попереджала Угорщину і відреагує на видачу угорських паспортів громадянам України в Закарпатській області.

"Насправді, це відео з видачою угорських паспортів в угорському консульстві, ми прекрасно знали, що це відбувається, попереджали наших угорських колег, але це вже доказ. На це доказ мовчати не можна, потрібно зреагувати. Як ми зреагуємо, я розумію. Цей консул поїде кудись в Будапешт, в інший угорське місто, але він насправді там "гвинтик" у всій цій дипломатичній конструкції ", - підкреслив Клімкін.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Я завжди щиро хотів допомогти угорським громадянам українського походження, говорив з ними, і розумію, що їм потрібно дати відчути, що Україні вони не байдужі. Багато хто з наших угорських колег, на жаль, робить усе, щоб довести зворотнє. Більше України в кожен куточок Закарпаття!

Posted by Pavlo Klimkin on Wednesday, 19 September 2018

Як раніше повідомлялось, в середу, 19 вересня, ЗМІ оприлюднили відео, яке демонструє, як в консульстві Угорщини в Берегово видають громадянам України паспорти громадянина Угорщини. Новоспеченим "угорцям" дають келих шампанського, щоб відсвяткувати друге громадянство.

Нагадаємо, у Береговому українцям масово видають угорські паспорти, заставляючи їх вголос присягати на вірність Угорщині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", угорський уряд погодився ліквідувати скандальну посаду "міністр по Закарпаттю"

Також "Знай.ua" писав, угорський уряд відмовився від шантажу України щодо закону про освіту.