У четвер, 20 вересня, в Полтаві обрали нового керівника Територіального відділення Асоціації платників податків України в Полтавській області. Ним став відомий бізнесмен і працівник податкової сфери Сергій Коваль.

Відомо, що до цього раду Територіального відділення Асоціації платників податків України (ТВ АППУ) у Полтавській області очолював Олександр Бейдик. Однак, з початку поточного року він практично не займався своїми обов'язками, оскільки почав більше уваги приділяти власному бізнесу. Тобто, на роботу в Асоціації у Бейдика не залишалося достатньо часу, тому він просив звільнити його від головування.

Примітно, що обговорення і обрання нового кандидата на цю посаду відвідали президент ВГО "Асоціація платників податків України" Грігол Катамадзе та її віце-президент Володимир Венгер.

"У нас уже почалися зміни в областях. На сьогодні змінилися керівники територіальних відділень у Київській, Запорізькій, Одеській та Чернігівській областях і тепер в Полтаві. Для нас важливо, щоб кожен новий керівник почав активно працювати. Ми працюємо над багатьма напрямками, і в першу чергу - над зміною податкового законодавства, і нам потрібно, щоб в областях наші колеги також підтримували нас, тому що, якщо ми будемо щось робити в Києві, а це не буде відбуватися в регіонах, то це не має ніякого сенсу", - зазначив Грігол Катамадзе.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Грігол Катамадзе

Крім того, привітати з призначенням нового керівника ТВ АППУ прийшли полтавські бізнесмени і банкіри, які мають безпосередньо працювати пліч-о-пліч з Сергієм Ковалем.

Треба сказати, що обговорення і обрання пана Коваля на посаду голови ради не зайняло багато часу, оскільки це по суті була лише формальність. Справа в тому, що він - єдина найбільш підходяща кандидатура на цей пост. Сергій Олексійович має багаторічний досвід роботи в податковій сфері, а з 2016 року перейшов у бізнес - і до теперішнього часу працює в групі компаній "Надія". Тому кандидатуру нового голови ради підтримали швидко і одноголосно.

"Обраний сьогодні новий керівник Сергій Коваль багато років працював в податкових органах Полтавщини, він досвідчена людина, з 2016 року працює в бізнесі - він був з обох сторін, скажімо так, барикад - тому розуміє, в тому числі і помилки в діяльності фіскальних органів. Тому я сподіваюся, що це буде допомагати йому в роботі", - підсумував Грігол Катамадзе.

Після обрання і поздоровлень від колег новий голова ТВ АППУ у Полтавській області Сергій Коваль подякував присутнім за довіру. Він пообіцяв, що поліпшить роботу в області і спробує налагодити більш тісну співпрацю з керівництвом Асоціації.

Сергій Коваль

"Основною метою своєї діяльності я бачу підтримку і допомогу тим підприємствам і фізичним особам підприємцям, які є і будуть членами Асоціації, її розвиток, донесення до органів державної влади бачення позицій бізнесу, допомоги вирішення практичних завдань і всього спектру питань, що виникають у повсякденній діяльності між бізнесом і органами влади. Я вдячний за довіру і обіцяю докласти всіх зусиль, щоб Асоціація працювала ще краще, ніж це було до того - використовуючи і попередній досвід і, сподіваюся, ми привнесемо ще нові методи", - заявив Сергій Коваль.

Важливо зауважити, що побував на заході також глава ГУ ДФС у Полтавській області Сергій Садовий. Він залишився задоволений, що на обговорення і обрання нового голови ради Територіального відділення Асоціації особисто прибули її керівники.

Грігол Катамадзе и Сергій Коваль

"ВГО" Асоціація платників податків України" - це міст по налагодженню відносин між платниками податків і фіскальною службою. Якщо сьогодні її президент приїжджає в регіон і спілкується з представниками бізнесу, то видно, що Асоціація працює не на папері, а це повноцінна організація, яка працює на конструктивні відносини між бізнесом і органами влади", - зазначив Сергій Садовbй.

Як повідомив уже колишній голова ради ТВ АППУ Олександр Бейдик, в останній рік роботи Асоціації, головним джерелом доходу в Полтавське територіальне відділення АППУ були членські внески, а основним видом діяльності - правовий захист членів Асоціації, представників місцевого малого та середнього бізнесу.