Використання російських пропагандистських конструктів вже стало відмінною рисою "Оппоблоку". Так, український олігарх і політик Юрій Бойко неодноразово заявляв, що Росія не є агресором і окупантом по відношенню до України, передає Politeka.

"Ось якби хтось у 41-му сказав, що Німеччина не окупант — скільки б він прожив? Цього регіонала до брата потрібно відправити, до Професора Вітька!», — сказано в повідомленні.

18 січня 2018 року Бойко серед 36 депутатів голосував проти закону про визнання суверенітету України над окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Юрій Бойко

Раніше стало відомо, що всередині партії Опозиційний блок стався розкол через те, що вони не можуть вирішити, кого саме висувати в якості кандидата на президентські вибори. Розкол стався на два табори, через це конфліктують Фірташ, Льовочкін, і Ахметов. Про це заявив журналіст Сергій Щербина.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Зараз у партії дискутують про те, хто ж повинен балотуватися на президентських виборах. Перший варіант - Юрій Бойко. Він представляє групу «Росукренерго», тобто за ним стоять Льовочкін і Фірташ. Але ще є крило Ахметова, який не згоден з такою кандидатурою», — заявив журналіст.

За його словами, український олігарх має намір проштовхнути кандидатуру іншого політика.

«Крило Ахметова розраховує на кандидатуру Вілкула, адже він є топовою особою оточення олігарха. Саме тому в «Опозиційному блоці» тривають певні тертя», — розповів Щербина.

«Тертя там відбуваються завжди, адже групи постійно вирішують, хто впливовіший в партії. Було б логічно, витратити всі ресурси партії на висунення Бойко. Але Ахметов сумнівається в адекватності самого Бойка і в тому, що потрібно зараз посилювати оточення Фірташа-Льовочкіна», — підсумував він.

Нагадаэмо, щоб залишитися президентом, Порошенко погодився на план Путіна щодо розподілу влади в країні.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що перед Медведчуком у Бойка — ні єдиного шансу.

Також портал "Знай.uа" писав, що група Ахметова не підтримає Бойко в якості єдиного кандидата.