Народний депутат Надія Савченко уже пів року перебуває під ареш­том. Її тримають у слідчому ізоляторі СБУ.

37-річна нардепка має шанс вийти з СІЗО після президентських виборів. Про це розповів політолог Руслан Бортник, пише Gazeta.ua.

"Зараз шанси Надії Савченко вийти під домашній арешт чи особисте зобов'язання дуже низькі. Випустити її означає частково чи в повній мірі визнати невинуватість. Скоріш за все арешт триватиме до президентських виборів у 2019 році. Далі усе залежить від їх результату. Якщо переможе хтось із конкурентів Петра Олексійовича, вона може вийти під заставу чи зобов'язання".

Якщо Петра Порошенка переоберуть на другий термін, розгляд справи Савченко переноситимуть до закінчення парламентських виборів, вважає експерт.

"Це пояснюється тим, що Савченко може стати учасницею якогось партійного списку. Вона досі залишається на слуху і має високу впізнаванність. Входить у десятку українських політиків, про яких люблять згадувати медіа. Не виключаю, що такі партії, як "За життя" чи частини "Опоблоку", включать її до свого списку і будуть використовувати в образі певної Жанни д'Арк".

Дивіться: Савченко зробила розгромну заяву на адресу Матіоса:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, слідчі повідомили про 10 томів кримінальної справи проти Надії Савченко.

Як відомо, 23 березня суд обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Днем раніше Верховна Рада позбавила Надію Савченко депутатської недоторканності, а також схвалила її затримання і арешт. Під час оголошення пред'явлення Савченко в Раді генпрокурор Юрій Луценко натякнув, що головним у цій історії може бути Віктор Медведчук.

Адію Савченко підозрюють у підготовці теракту для здійснення державного перевороту і повалення влади. За словами генпрокурора Луценка, слідство має на руках також факти участі представників Росії у сприянні Савченко і главі "Офіцерського корпусу" Володимиру Рубану у підготовці перевороту.

Нагадаємо, суд відмовив адвокатам Надії Савченко в задоволенні скарги про зміну запобіжного заходу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 4 вересня Надії Савченко продовжили запобіжний захід: вона пробуде під вартою до 30 жовтня.

Також "Знай.ua" писав, що слідчі встановили особу головного організатора у справі Рубана і Савченко.