На модернізацію освітнього простору початкової школи в державному бюджеті на 2019 рік передбачено 1 мільярд гривень. Також частина з цієї суми піде на збільшення заробітних плат українських вчителів. За попередніми підрахунками педагоги можуть розраховувати на надбавку до зарплати у 9%. Про це на Форумі видавців у Львові заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає Хвиля з посиланням на прес-службу МОН.

"Незважаючи на всі складнощі бюджету наступного року, ми все ж заклали відповідну інвестицію на наступний рік – 1 мільярд гривень на освітнє середовище для першокласників, які прийдуть вчитися в 2019 році", — розповіла Гриневич.

Міністр освіти і науки також зазначила, що наступного року всі педагогічні працівники отримають підвищення зарплати на 9%. "Це очевидно недостатнє підвищення заробітної плати. Я сподіваюся, що в процесі доопрацювання бюджету в парламенті нам вдасться отримати великі преференції для освіти. Але все ж деяке збільшення зарплати відбудеться", — додала міністр.

Раніше повідомлялося, що Гриневич підтвердила найгірші побоювання всіх гуманітаріїв. Стало відомо, що Міністерство освіти і науки України розглядає можливість впровадження обов'язкового тестування з математики в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2021 році. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. За словами міністра, цей крок може бути зроблений для посилення мотивації до вивчення даного предмета.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Лілія Гриневич

"У 2007 році всього 8,5% державного замовлення – це були технічні спеціальності, а зараз – 16,3%. Найголовніше – це підвищення якості математичної та природничої освіти, тому що дитина повинна мати "базу", - зазначила глава МОН. При цьому Гриневич уточнила, якщо це рішення буде прийнято, то тестування з математики буде розділено на два рівні: базовий і для профільних класів з поглибленим вивченням математики.

Нагадаэмо, українські школярі залишилися без підручників до 1 вересня, в Міністерстві освіти визнали повний провал.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в українських школах введуть контрактну систему.

Також портал "Знай.uа" писав, що МОН запрошує українців до створення нового правопису.