Чиновники в Україні «топлять» тих, з кого ж і годуються.

Українці живуть на скотному дворі, де одні рівніші за інших.

У цьому впевнений відомий телеведучий Ігор Лесев.

«Всі тварини рівні, але деякі рівніші за інших. Це «Скотний двір» Джорджа Оруелла. Але якось підозріло в ньому вгадується наша Україна», - підмітив Лесев.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

На днях фіскальна служба оприлюднила звіт, згідно з яким, серед перевірених суб'єктів господарювання 46% найманих працівників працюють без офіційного працевлаштування.

Тобто, кожен другий в Україні працює без трудової книжки.

У Державній фіскальної службі заявили, що роботодавці-порушники будуть покарані.

Як покарання за таке правопорушення передбачений штраф в розмірі 320 тисяч гривень.

Лесева спробував розібратися в ситуації, що склалася.

«Чи погано, що півкраїни працює без трудового договору? Однозначно, так. Адже це несплата податків. І це ще більше просідання і без того дірявого Пенсійного фонду», - упевнений ведучий.

Однак, за словами Лесева, таке застосовне лише до цивілізованих країн.

«Але ми ж з вами живемо на скотному дворі. Та у нас одні рівніші за інших. У нас є, наприклад, Супрун, яка очолює міністерство охорони здоров'я у порушенні трудового кодексу України вже третій рік поспіль. У нас був Беня Коломойський, який з трьома іноземними паспортами легко очолював Дніпропетровську область», — підкреслив телеведучий.

За твердженням Лесева, за офіційне працевлаштування українців топлять люди, які залежать від державного бюджету.

«Чиновники, судді, прокурори, поліцейські – у них дуже хороші зарплати. Але вони всі – бюджетники. Вони не створюють робочі місця. Вони тільки жеруть за рахунок тих, хто створює в країні додану вартість», — впевнений ведучий.

Також він нагадав, що роботодавець за кожне створене ним робоче місце повинен заплатити податок порядку 60% від зарплати найнятого працівника.

«Якщо хтось хоче відчути себе роботодавцем, може купити в магазині пакет продуктів і залишити за них на касі на 60% більше чека», — запропонував Лесев.

На думку ведучого, українські роботодавці – це найцінніші люди в нашій країні.

«Їх грабують рейдери, кошмарять менти, шантажують податківці. А вони, всупереч всьому, створюють робочі місця і дають можливість простим українцям хоч щось заробити у своїй країні», — розповів письменник.

А тепер роботодавців примушують робити офіційно. І змушують ті, хто живе не за доходами і нічого в цьому житті не виробляє.

«І найголовніше, українських роботодавців кошмарять ті, хто і не збирається жити за законами. Всі тварини рівні, але свині трохи рівніші», — підсумував Ігор Лесев.

Нагадаємо, письменник розповів жахливу правду про медреформу Супрун.

Як повідомляв Знай.uа українцям розкрили правду, хто винен в розгулі вуличного бандитизму.

Також Знай.uа писав, чому державі не вистачає грошей на зарплату шахтарям.