Україна, перекидаючи війська до угорського кордону, не повинна забувати, що Угорщина є членом НАТО.

З такою заявою виступив глава Міністерства закордонних справ Петер Сійярто і не соромлячись підкреслив, що Будапешт вишле українського консула, якщо на такі заходи піде Київ. Агресивну позицію міністр продемонстрував спілкуючись з російськими журналістами, реакцію показали в ефірі пропагандистського каналу "Росія 1".

"Я хочу взагалі поставити під сумнів сенс перекидання військової бригади до кордону держави-члена НАТО. Це я залишу Україні, тому що я не хочу втручатися у внутрішні справи іншої країни. Це питання треба ставити українцям, але я вам можу сказати, що якщо нашого консула буде вислано, то я вишлю з Угорщини одного з консулів України. Такий їхній крок не може залишитися без нашої реакції", заявив глава угорського Мзс.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Присягаюся, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищати і служити Угорщини. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.