Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування міністром юстиції України Павлом Петренко недостовірної інформації. Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських новин".

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено згідно з рішенням суду, який зобов'язав НАБУ зареєструвати кримінальне провадження.

Розпочато Розслідування за статтею 366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Ще в липні повідомлялося, що Божена Климчук, племінниця міністра юстиції України Павла Петренка, відразу ж після його призначення, обзавелася двома елітними квартирами в престижних житлових комплексах на Печерську і автомобілем Lexus NX200.

Цю інформацію оприлюднили у розслідуванні телепрограми "Наші гроші".

Йдеться про те, що племінниця міністра придбала активи вартістю 7 мільйонів гривень, в той час, як у самої дівчини власних доходів не було.

У момент придбання дівчина була студенткою і працювала тільки молодшим економістом і помічником бухгалтера.

Обидві квартири були придбані в 2015 році. Повідомляється, що це двокімнатні апартаменти 85 квадратних метрів у київському ЖК "Панорама", що на вулиці Євгена Коновальця, 44А. Аналогічні квартири зараз коштують близько 3,5 мільйонів гривень.

Також ми писали, що недавнє дослідження, проведене в Україні, показало, що найчастіше громадяни стикаються з хабарництвом у вищих навчальних закладах. Про це заявили 52,1% опитаних. На другому місці судова система, де з хабарництвом зіткнулися 46,8% респондентів.

На третьому місці за вимагання органи, що надають дозволи (44,6%), національна поліція (43,5%), сервісні центри МВС (42,3%), державні медичні установи (40,6%) і загальноосвітні школи (36,8%).

Нагадаємо, українці розповіли, де найбільше хабарників.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" стало відомо про деталі звіту НАБУ.

Також раніше портал "Знай.uа" писав, що на племінницю міністра з неба звалилися елітні квартири та нове авто.