Український ринок землі знаходиться під ударом, а все через те, що селяни не можуть утримувати свої фермерські господарства. Про це розповів народний депутат України, лідер партії "Наш край" Сергій Шахов на брифінгу у Верховній Раді.


Політик зазначив, що на сьогоднішній день селяни не можуть продати землю за реальною вартістю. Ціна одного гектара землі в Україні не перевищує $ 1000, а це найнижча ціна в Європі.
Наприклад, в сусідній Польщі вартість землі в 10 разів, в Німеччині та Іспанії – в 15, в Італії – в 30 разів вище.

"Жоден селянин не зможе купити ні сотки – навіть за низькими цінами. В умовах зубожіння і нинішньої інфляції селяни виживають від врожаю до врожаю. Їм не вистачає коштів на життя. Так хто купить цю землю? Точно не ті, хто на ній працює!", – переконаний лідер партії "Наш край".


Шахов зазначив, що існування багатьох фермерських господарств опинилося під загрозою.

"З української економічної карти зникне понад 45 тисяч фермерських господарств. Вони поки не в змозі оплатити навіть оренду паїв, тому ледве зводять кінці з кінцями. Фермери програють олігархам і іноземцям конкуренцію за можливість купити землю, яку обробляють", – вважає політик.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Шахов також розповів, хто наживається на такій ситуації з ринком землі.

"Зацікавлені в продажу землі недружні країни. Це перш за все Росія. Країна агресор зробить все можливе, щоб через підставні фірми і олігархів захопити значну частину української землі. Це набагато ефективніше, ніж військова інтервенція. Тихою сапою цілі області з родючими землями без єдиного пострілу, жодного літра солярки для заправки танків. Цього не можна допустити!", – зазначив Сергій Шахов.


Нагадаємо, політик розкрив спроби влади тиснути на свободу слова.
Як повідомляв Знай.ua, Шахов розкрив перспективи зняття недоторканності з депутатів.
Також Знай.ua писав, Шахов сказав, що врятує Україну від кризи.