Керівництво російських Збройних сил активно займається підготовкою окупантів до нового наступу на підконтрольних територіях Донбасу.

Про це в середу, 3 жовтня, на брифінгу заявив прес-секретар Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ приховано нарощує підготовку окупаційних військ до ведення наступальних дій. Зокрема, на єдиному оперативному тлі і за єдиним задумом з двосторонніми оперативно-стратегічними командно-штабними навчаннями військ Південного військового округу ЗС РФ, на окупованих територіях сплановано проведення командно-штабного тренування з'єднань та частин 1 і 2 АК ЗС РФ", — сказав спікер.

Гуцуляк також зазначив, що в районах, де знаходяться передові позиції з окремими підрозділами, окупанти вправляються в умінні переходити до наступу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Під час тренування одного з мотострілкових підрозділів по висуненню на передній край, стався черговий випадок відкриття т. н. "дружнього вогню", що призвело до загибелі двох російських військовослужбовців. Крім того, в ході тренувань мінометного підрозділу окупантів обстріляно власний передовий опорний пункт, загинув один військовослужбовець. Командування російських окупаційних військ традиційно приймає активні заходи для приховування інформації про зазначені події", — підкреслив прес-секретар.

Нагадаємо, СБУ спіймала "злодіїв в законі" з так званої "донецької народної республіки".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" українська Служба безпеки викрила чергового чиновницького "пацюка".

Також портал "Знай.uа" писав про те, що на території Російської Федерації схопили довірену особу вбитого ватажка бойовиків Олександра Захарченка.