Директор НАБУ Артем Ситник розповів, хто активно займається його "рекламою" в столичному метрополітені.

1 жовтня на сітілайтах київської підземки з'явились зображення Артема Ситника з написом: "Я викрию топ-корупціонерів". У той же час сам глава НАБУ заявив, що йому невідомо, звідки взялась ця реклама і назвав її "типовою провокацією".

У середу, 3 жовтня, під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції ВР очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник натякнув, що до реклами в столичному метрополітені з його зображенням причетний народний депутат Сергій Березенко, який є заступником голови фракції "БПП".

За словами Ситника, причиною цього стала скерована до НАБУ підозра стосовно першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

"Нещодавно, в рамках кримінального провадження за заявою журналіста Дмитра Гнапа, який видав переписку пана Онищенка з окремими народними депутатами. В рамках цього провадження були викликані на допит деякі депутати, в тому числі нардеп Березенко, який відповідає за зовнішню рекламу. Мабуть, я єдиний чиновник, який був так прорекламований безкоштовно", - заявив Ситник.

"Вважаю, що - це надзвичайно брудні кроки з боку Демчини. Все ж таки, захищатися потрібно в більш цивілізований спосіб, а не шляхом зібранням тітушок або людей, які навіть не знають, що таке НАБУ і чому вони там стоять", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 3 жовтня, Артем Ситник прибув на засідання Антикорупційного комітету Ради та відзвітував про діяльність бюро в першому півріччі 2018 року.

За словами Ситника, з людьми, які прийшли під відомство з плакатами проти нього, замовники цинічно розраховувалися на місці.

Ситник заявив, що причиною такого цькування є навіть не справа Демчини, а справа міграційної служби, зокрема, щодо видачі посвідок іноземним громадянам.

За його словами, рік тому операція зірвалася через розголошення в СБУ.

"Від НАБУ можу сказати, що поки я його очолюю, ці проплачені акції, ці зовнішні реклами, не будуть тормозом для розслідувань", - сказав він.

Нагадаємо, у середу, 3 жовтня, під будівлею Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції відбувся мітинг проти Ситника.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 27 вересня у Києві відбулась масштабна акція, учасники якої вимагали відставки Ситника.

Також "Знай.ua" писав, що з’явилася петиція з вимогою звільнення Артема Ситника