Народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов підняв ряд важливих питань під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Політик звернувся до Кабінету міністрів з проханням роз'яснити ситуацію із заборгованістю заробітної плати шахтарям, які вже кілька місяців не можуть отримати обіцяні гроші.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Ну що за знущання над шахтарями. На "Селідвугілля" заборгували 250 млн гривень. На "Львіввугілля", на "Луганськвугілля" заборгованість 1 млрд 180 млн. Ніяких 350 мільйонів, а 1 млрд 180 млн", — розповів нардеп.

Шахов зазначив, що шахтарям знову довелося вдатися до страйку, а сама галузь переживає не найлегший рік.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Три дні вже страйкують шахтарі і заблокували дорогу Донецьк-Дніпро. Коли виплатять зарплату шахтарям? Ми вже проголосували, президент підписав закон. Коли сім'ї перестануть жебракувати? Коли все ж зможемо сказати шахтарям спасибі за те, що вони дають на-гора вугілля? Коли все ж таки буде розвиватися вугільна галузь в нашій державі? Чому в тому році було 4,5 млн т вугілля видобуто, а цього року всього-на-всього мільйон, а повинні давати мінімум 18 млн тонн вугілля", — запитав політик.

Шахов також додав, що така плачевна ситуація склалася не тільки у вугільній галузі. Не можуть отримати свою заробітну плату і лікарі.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"У Черкаській області в місті Сміла 8 млн заборгованість перед лікарями. Скажіть, будь ласка, чому пенсіонерам не виплачують пенсії, лікарям не виплачують, шахтарям не виплачують зарплати", — підсумував нардеп.

Нагадаємо, Шахов розповів страшну правду про екологічну катастрофу в Україні.

Також Знай.uа" писав, що Шахов розповів, що зробить народ, якщо ціни на газ піднімуть.

Відзначимо, "Знай.uа" писав, облгази зіткнулися з проблемою нестачі кадрів, а космічні тарифи "Нафтогазу" лише погіршують ситуацію в галузі.