У ході суду над збіглим екс-президентом України Віктором Януковичем стало відомо, як його скандальний лист вплинув на рішення Росії про окупацію Криму.

У середу, 10 жовтня, Оболонський райсуд Києва продовжив розгляд справи проти Януковича, який звинувачується в державній зраді і пособництві у веденні війни.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

У ході розгляду справи адвокат президента Олександр Горошинський відчайдушно намагався виправдати злочини свого підзахисного, який закликав війну у власну країну, і розповів про те, як вплинув лист Януковича на рішення президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну.

З його слів можна зробити висновок, що Росія була готова окупувати Крим, навіть якщо Янукович не попросив би Путіна про введення військ.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Віктор Янукович
Віктор Янукович

"Путін вніс до Ради Федерації пропозицію використовувати війська, посилаючись на небезпеку для громадян Росії і російських військових. На Януковича він не посилався", — підкреслив Горошинський.

Він додав, що на засіданні Ради Федерації, на якому приймалося рішення про використання російських військ у Криму, "про Януковича не говорили".

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Адвокат екс-президента запевняє, що Кремль втілив би своє рішення по Україні, незважаючи ні на що, а його підопічний і його прохання про введення військ тут зовсім не при чому.

У той же час Горошинський визнав, що екс-постпред РФ в ООН Віталій Чуркін у ході засідання Радбезу дійсно зачитав лист Януковича.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Раніше ми писали, що в Україні всі чекають вироку для екс-гаранта держави Віктора Федоровича Януковича. Екс-президент обвинувачується у державній зраді, пособництві введення агресивної війни і пособництві в умисних діях, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України. Проведена маса експертиз, зібрано безліч доказів і свідчень.

Але суд не готовий винести вирок. В ході судового розгляду з'ясовуються всі нові і нові аспекти справи екс-глави держави.

Нагадаємо, заява Януковича мало ефект бомби, українці бунтують в соцмережах.

Як повідомляв "Знай.uа" подружка Януковича знову видала "солов'їний послід".

"Знай.uа" писав про перемогу по боргу "Януковича": чи варто радіти Україні.