Народний депутат від "БПП" Олег Барна не тільки фігурант численних скандалів, любитель нецензурної лексики та страшний сон Арсенія Яценюка. Політик нещодавно зважився на вчинок, який трохи не піддається здоровому глузду.


Спочатку у стінах Верховної Ради проголосував за закриття телеканалу "112 Україна", а потім прийшов на цей сам канал, взяв участь у прямому ефірі. Коли депутата відкрито запитали, чому так вчинив, ще й образився – мовляв, його ніхто раніше не попередив, що "будуть схожі питання".

Олег Барна
Олег Барна


Як відомо, санкції проти двох каналів підтримали 98 депутатів із БПП (15 не голосували, зокрема Сергій Лещенко, троє утрималися, серед них і Мустафа Найем), 67 членів фракції "Народного Фронту", 22 позафракційних (проти голосували Мураєв і дніпровський мажоритарник Безбах), 14 членів "Сапомомочі", 16 – фракції Радикальної партії Ляшка, 9 із 20 членів "Батьківщини" і 3 депутати з групи "Воля народу".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Проти проголосували практично увесь "Опоблок", а група партії "Відродження" просто не голосувала (її співголова Віктор Бондар єдиний проголосував проти постанови).


Дивіться: Олег Барна в ефірі 112 каналу


Закриття телеканалів "112 Україна" та NewsOne

112 Україна
112 Україна


Відповідну петицію зареєстрували на сайті ВР, вона набрала 25 тисяч 477 голосів – при необхідних для її розгляду в парламенті 25 тис. Автор звернення Артур Переверзєв вважає, що телеканали "112 Україна" та NewsOne "активно ретранслюють інформаційну політику "русского міра".

112 Україна
112 Україна

Після того, як петиція набрала необхідну кількість голосів, група з 16 нардепів 3 жовтня внесла проект постанови "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", якою Верховна Рада звертається до РНБО (пункти перераховані в постанові), і вже наступного дня документ був прийнятий – у рекордно короткі терміни.

112 Україна
112 Україна


Виявлені порушення можуть стати підставою для запровадження більш чи менш жорсткого набору санкцій проти засновників названих медіа. Варіант перший – "112 Україна" і NewsOne змусять певним чином маркувати свою продукцію.

112 Україна
112 Україна

Якщо вони від цього відмовляться, можливі передбачені постановою більш жорсткі кроки – аж до скасування ліцензій на мовлення.


Дивіться: чи треба закривати канали "112 Україна "і NewsOne, опитування


Нагадаємо, Барна зібрався балотуватися у президенти.
Як повідомляв Знай.ua, скандальний Барна вибачився за нецензурну лексику.
Також Знай.ua писав, знаменитості влаштувати мітинг проти закриття "Кінопанорами".