Глава міністерства інфраструктури України Володимир Омелян зробив заяву про те, що після завершення роботи на нинішній посаді в уряді планує йти у політику. Про це він сказав в ефірі "Громадського".

Також Омелян повідомив, що раніше після того, як завершить роботу в Міністерстві інфраструктури, збирався приділити більше уваги своїй сім'ї.

Однак після того, як НАБУ порушило проти нього кримінальну справу, звинувативши у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації, Омелян вирішив йти в політику.

"Але після всіх цих цікавих подій навколо мене я бачу чіткий шлях – в політику", – зазначив Омелян.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами Омеляна, пропозиції від політичних сил вже надходять, проте він поки не визначився.

Міністр зізнався, що "Блок Петра Порошенко" його не кликали, хоча він вважає важливим, щоб нинішній президент України залишився на другий термін.

"Я людина лояльна, людина командна, тому для того, щоб розглядати серйозно будь-які інші пропозиції, я спочатку повинен підвести підсумки з тією командою, з якою я зараз працюю (Омелян є членом "Народного фронту"- ред.)" , - заявив Омелян.

Варто відзначити, що 13 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

За даними бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Проте сам міністр всі звинувачення заперечує".

14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив Омеляна на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і нардепа Федора Бендюженко, проте зобов'язав здати паспорти.

19 вересня, Солом'янський районний суд Києва заарештував майно міністра інфраструктури.

Нагадаємо, листування голови Мінінфраструктури України Володимира Омеляна доводить, що чиновник причетний до незаконного збагачення. У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) стверджують, що мають усі підстави так вважати.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, в ніч на 10 жовтня в столиці стався інцидент. Обстріляли квартиру прес-секретаря міністра інфраструктури Володимира Омеляна Марини Томко.

Також портал "Знай.uа" писав, Солом'янський райсуд Києва прийняв рішення про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого НАБУ підозрює у незаконному збагаченні.