Про те, що має на увазі "таємний" указ РНБО, який 12 жовтня затвердив президент України Петро Порошенко, розповів секретар комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони Іван Винник
За його словами, в документі йдеться про етапи розгортання сил ЗСУ на південному напрямку біля Азовського моря.

Про це заявив секретар комітету ВР заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Рішення в принципі таємне, але якщо говорити про напрямки, то мова йде про розгортання відповідних бойових частин на узбережжі Азовського моря, які б чітко могли дати належну відсіч діям, що можуть трапитися з Азовського моря", - сказав Винник.

Він уточнив, що українська влада може реагувати на затримання суден в рамках міжнародного права, яке дещо обмежене до акваторії Азовського моря, оскільки в даний момент правовідносини в цьому районі регулюються законодавством РФ і України.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

"Відповідно, положення міжнародного права дещо обмежені по відношенню до цієї акваторії. Тому Україна з урахуванням тих правовідносин, зобов'язана вживати відповідних заходів для захисту наших територій", - підкреслив Винник.

Нагадаємо, 12 жовтня Порошенко ввів в дію указ РНБО про невідкладні заходи щодо захисту морів. Це рішення майже повністю захищене державною таємницею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Турчинов анонсував масштабну відповідь на провокації Росії в Азовському морі.

Також "Знай.ua" писав, глава Міністерства оборони Степан Полторак звільнився з військової служби. Він продовжить керувати оборонним відомством, але вже в якості "цивільного" міністра.